nieuws

CA Ventures wil in Europa 400 miljoen investeren

Beleggingen

CA Ventures wil in Europa 400 miljoen investeren

De Amerikaanse belegger CA Ventures wil de komende vijf jaar ruim 400 miljoen euro steken in Europese studentenwoningen en appartementsgebouwen.

Dat meldt het Europese vastgoedblad Europe Real Estate. Het vastgoedbedrijf uit Chicago is in Europa al bezig met de met de ontwikkeling van twee studentencomplexen in het Poolse Krakow (700 bedden) en Warschau (400 bedden). In Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Ierland en Tsjechië wordt onderhandeld over de aankoop van bestaande wooncomplexen en bouwgrond.

CA Ventures is als ontwikkelaar en belegger in woon(zorg)complexen actief door hele Verenigde Staten. De totale portefeuille heeft een waarde van 5,5 miljard euro, waarvan studentencomplexen zo’n  2,5 miljard euro beslaan. Onder de naam CA Student Living werkt de studentenhuisvester met meer dan 40 universiteiten in de VS, Canada en Latijns Amerika samen. De onderneming richt zich vooral op groeiende universiteitssteden met een gebrek aan adequate studentenhuisvesting.

 

Reageer op dit artikel