nieuws

ASR rondt overname Generali Nederland af

Beleggingen

ASR rondt overname Generali Nederland af
ASR-ceo Jos Baeten

Verzekeraar ASR heeft de overname van branchegenoot Generali Nederland afgerond.

Aan alle voorwaarden die aan de overname gesteld waren is voldaan, zoals de verklaring van geen bezwaar van de Nederlandsche Bank (DNB) en de goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

ASR nam ook de vastgoedportefeuille/-opbrengst van 175 miljoen euro over van de Italiaanse verzekeraar. Hiervan was 25 miljoen euro door Generali belegd. De opbrengst van het al verkochte vastgoed was ongeveer 150 miljoen euro. Dit bedrag zal ASR herbeleggen, zei ASR-ceo Jos Baeten kort na de aankondiging tegen Vastgoedmarkt.

Generali Nederland telde 350 medewerkers en bood net als ASR zowel schade- als levensverzekeringen aan. Het onderdeel was in 2016 goed voor een omzet van 379 miljoen euro. De in september 2017 aangekondigde overname kostte ASR in totaal zo’n 200 miljoen euro. Daarvan ging 143 miljoen euro naar Generali, de rest wordt aangewend voor het versterken van de kapitaalbuffer van het nieuwe dochterbedrijf.

ASR sluit het hoofdkantoor van Generali in Diemen. In de loop van 2018 trekken de werknemers van Generali in bij ASR. Daarbij sluit de verzekeraar gedwongen ontslagen niet uit.

Reageer op dit artikel