nieuws

Syntrus Achmea transformeert Utrechts kantoor tot appartementen

Beleggingen

Syntrus Achmea transformeert Utrechts kantoor tot appartementen
't Goylaan 125-127 na transformatie, artist impression

Syntrus Achmea Real Estate & Finance laat voor het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf een leegstaand kantoor aan ’t Goylaan 125-127 in Utrecht transformeren tot 39 energiezuinige appartementen.

De bouw begint naar verwachting in september van dit jaar. De oplevering staat gepland in het derde kwartaal van 2019. De transformatie wordt ontwikkeld en uitgevoerd door Van Wijnen. Verkopers zijn Dexa Investments, Dexa Vastgoed en De Eerste Burg. De prijs bedroeg 3.925.000 euro, blijkt uit de akte van levering.

De appartementen van zeventig tot ruim tachtig vierkante meter worden aangeboden in het middensegment en zijn bestemd voor een- en tweepersoonshuishoudens. Dat kunnen starters op de woningmarkt zijn, maar ook ouderen die dichtbij de stedelijke voorzieningen willen wonen. Voor de huurders zijn 39 parkeerplaatsen beschikbaar plus een gezamenlijke fietsenstalling. Bij oplevering krijgt het object het energielabel A.

De acquisitie draagt bij aan de verdere verbetering en verduurzaming van de woningportefeuille van het pensioenfonds, stelt Syntrus Achema RE&F. ‘Tegelijkertijd voorzien de appartementen in de grote vraag naar betaalbare woonruimte in de stad Utrecht’, zegt Nicole Maarsen, directeur Vastgoedbeleggingen bij Syntrus Achmea RE&F. ‘Het energielabel A helpt huurders daarnaast aan een lage energierekening en een aangenaam wooncomfort.’

Syntrus Achmea RE&F realiseerde namens zijn klanten (pensioenfondsen en andere institutionele beleggers) de afgelopen jaren meer dan duizend woningen in Utrecht, waarvan enkele honderden door transformatie van voormalige kantoren op onder meer de Neude en Oudenoord. In januari begint aan de Lomanlaan de sloop van een kantoorpand, waarna de bouw begint van twee woontorens met in totaal 119 appartementen in het middensegment.

Reageer op dit artikel