nieuws

Geen horeca, maar woningen in V&D Deventer

Beleggingen

Geen horeca, maar woningen in V&D Deventer
Logo V&D

Eigenaar Maré Elizen schrapt het plan voor horeca op de verdiepingen van de voormalige V&D-locatie in de binnenstad van Deventer. Er komen appartementen, schrijft De Stentor.

Elizen Vastgoed ziet af van het oorspronkelijke plan om de ruimten op de verdiepingen van het vroegere V&D-complex aan de Brink in Deventer te vullen met een horecaformule. In plaats daarvan komen er zo’n 25 appartementen. In de plint aan de aan weerszijden gelegen Grote Overstraat en Spijkerboorsteeg is ruimte voor enkele winkels.

De winkelruimte aan de Brink is verhuurd aan Costes (begane grond) en H&M (begane grond en eerste verdieping). Een deel van de appartementen komt rondom een nu niet-toegankelijke binnentuin van het complex, straks bereikbaar vanuit de Spijkerboorsteeg.

‘Wonen in binnensteden is momenteel ongekend populair’, legt Elizen uit aan de krant. Het huisvesten van horeca liep op een aantal punten stuk: de verbouwingskosten, de noodzakelijke geluidswerende maatregelen en het grote oppervlak. ‘Het plaatje was voor een horeca-ondernemer nooit rendabel te krijgen.’

Reageer op dit artikel