nieuws

BPD betrekt gerenoveerd Burgerweeshuis in Amsterdam

Beleggingen

BPD betrekt gerenoveerd Burgerweeshuis in Amsterdam
Burgerweeshuis, IJsbaanpad Amsterdam

De 150 medewerkers van woningontwikkelaar BPD hebben op 29 januari 2018 hun nieuwe werkplek in het voormalige Burgerweeshuis aan het IJsbaanpad in Amsterdam betrokken.

Het pand werd gedurende anderhalf jaar gerenoveerd en gerestaureerd. Het pand is een gezamenlijke investering van vastgoedbeleggers Zadelhoff en Nijkerk.

De medewerkers van het BPD-hoofdkantoor uit Hoevelaken en die van regiokantoor Noord-West aan de Leidsevaart in Haarlem werken nu onder een dak in Amsterdam. Het kantoor is ruim 5.000 m2 groot, wordt volledig door BPD in gebruik genomen en is een Rijksmonument van de hand van architect Aldo van Eyck.

BPD Kunstcollectie krijgt volop ruimte

Om werknemers, bezoekers en belangstellenden de kans te geven van het gebouw te genieten, wordt de 40 jaar oude BPD Kunstcollectie (voorheen Bouwfonds Kunstcollectie) in en om het Burgerweeshuis getoond. In het Burgerweeshuis is ook een permanente expositieruimte gecreëerd waar een wisselend programma wordt getoond. De openingstentoonstelling is van Céline Condorelli (1974, Parijs) en is tot stand gekomen in samenwerking met de kunstenaar Condorelli en het Centrum voor Beeldende Kunst en Architectuur Stroom Den Haag. De openingstentoonstelling zal vanaf maart 2018 te zien zijn.

Reageer op dit artikel