nieuws

Bouwinvest verkoopt 296 woningen aan Amvest

Beleggingen

Bouwinvest verkoopt 296 woningen aan Amvest
Spuihof aan het Spui in Den Haag

Het Bouwinvest Residential Fund heeft 296 woningen verkocht aan Amvest Investment Management.

Het gaat om acht onaangebroken complexen in Den Haag, Apeldoorn, Groningen, Valkenswaard, Venlo en Wijk bij Duurstede. De prijs bedraagt 61,5 miljoen euro, blijkt uit de akte van levering. Amvest kocht de woningen namens Aegon Levensverzekeringen.

De verkoop door Bouwinvest Residential Fund past binnen de strategie van het fonds om de portefeuille te verjongen en verder te verduurzamen. ‘Met de opbrengst van de verkoop zal verder worden geïnvesteerd in duurzame woningen in het middeldure huursegment binnen de kernregio’s van Bouwinvest. Naar dat product zal op de lange termijn veel vraag zijn’, zegt Michiel de Bruine, director Dutch Residential Investments.

‘Voor de koper is deze aankoop een uitgelezen kans om te investeren in een kwalitatief goede woningportefeuille met projecten op goede locaties in steden met uitstekende langjarige economische en demografische vooruitzichten’, aldus Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest. ‘Door te beleggen in een breder marktgebied in en buiten de Randstad spreiden we niet alleen risico’s. We spelen ook in op het feit dat de groeiende behoefte aan middeldure huurwoningen niet beperkt blijft tot de vier grote steden.’

Capital Value begeleidde Bouwinvest bij de transactie.

Reageer op dit artikel