nieuws

Bouwinvest koopt 449 woningen op het NDSM-terrein

Beleggingen

Bouwinvest koopt 449 woningen op het NDSM-terrein

Bouwinvest Residential Fund koopt 449 woningen op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord van ontwikkelaars COD en Verweij Mungra Vastgoed.

Het woningfonds van Bouwinvest heeft momenteel bijna 1.400 woningen op het NDSM-terrein in Amsterdam in bezit, laat de fondsbeheerder weten. Dit is een substantieel deel van het totaal aantal geplande woningen in dit gebied. Bouwinvest is op deze manier nauw betrokken bij de ontwikkeling van het NDSM-terrein van een industrieel terrein naar een gemixt stedelijk gebied.

Het project Het Dok bestaat uit 449 meersgezinswoningen. Hierin worden 135 woningen in het sociale segment gerealiseerd. De overige 314 woningen betreffen vrije sector huurwoningen, waarvan het merendeel in het middensegment.

De metselwerkgevels worden verrijkt door betonrasters, die het gebouw een stoere uitstraling geven die past op de NDSM-werf. Het gebouw heeft een brede onderbouw met drie torens. In de commerciële ruimten op de begane grond komen voorzieningen voor de bewoners en de buurt. De woningen kennen een grote verscheidenheid aan woningtypen variërend van 50 tot 106 vierkante meter. Het gebouw scoort bovendien goed op energiezuinigheid.

Het Dok ligt op het NDSM-terrein, een voormalige scheepswerf, direct aan het IJ in Amsterdam-Noord. De locatie is uitstekend: nabij Amsterdam Centraal en de snelweg A10. Er gebeurt bovendien veel in het gebied. Het zal zich de komende jaren ontwikkelen tot een nieuw stedelijk gebied met woningen, (creatieve) bedrijven, kantoren, scholen, recreatie en retail.

Bouwinvest is samen met COD en Verweij Mungra Vastgoed nauw betrokken bij de ontwikkeling van het gehele NDSM-terrein West. Zo werkten COD, Verweij Mungra Vastgoed en Bouwinvest al samen in het project De Werf met 543 middeldure huurwoningen. Bouwinvest stapte ook in het project ‘Nautique Living’ met 403 studentenwoningen. Het totaal aan huurwoningen in het gebied komt daarmee uit op 1.400 woningen.

De start bouw van Het Dok is voorzien in 2018 en het project wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 opgeleverd.

Reageer op dit artikel