nieuws

WSZ neemt huurwoningen Bladel over van SWS

Beleggingen

WSZ neemt huurwoningen Bladel over van SWS
Oranjehof Bladel

Woningstichting de Zaligheden (WSZ) uit Eersel neemt 71 huurappartementen aan de Oranjehof in Bladel over van Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl uit Eindhoven.

De woningen worden in verhuurde staat aan WSZ overgedragen. Woonbedrijf heeft een grote voorraad goede en betaalbare huurwoningen in Eindhoven en omgeving. In de praktijk bleek dat Woonbedrijf in Bladel vanwege de afstand niet het beheer kon bieden op het niveau zoals zij dat wil.

Om nu en in de toekomst een optimale volkshuisvestelijke bijdrage te leveren, heeft Woonbedrijf de appartementen in Oranjehof in Bladel verkocht aan WSZ. WSZ is de sociale huisvester in de Kempen. ‘Door de overname blijft het grootste deel van de appartementen in de sociale voorraad’, aldus Chris Theuws, directeur-bestuurder van WSZ.

WSZ en Woonbedrijf hebben de verkoop en overdracht zorgvuldig voorbereid en er is vooraf overleg geweest met de huurdersorganisaties van beide woningcorporaties. Nieuwstad Advies ondersteunde Woonbedrijf SWS.Hhvl als dispositiemanager en Van der Stap notarissen begeleidde het juridische proces.

Reageer op dit artikel