nieuws

Woningprijzen weer ruim 8 procent omhoog

Beleggingen

Woningprijzen weer ruim 8 procent omhoog
te koop

Bestaande koopwoningen waren in november 8,2 procent duurder dan in november 2016. Deze toename is even groot als in oktober.

Toen werd de hoogste prijsstijging in bijna zestien jaar werd genoteerd. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster. Sinds juni 2013 is sprake van een stijgende trend van de huizenprijzen. In augustus 2008 bereikten de woningprijzen een piek. Vervolgens daalden de prijzen tot een dieptepunt in juni 2013. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. Ten opzichte van de piek is het prijsniveau nog bijna 4 procent lager.

Vergeleken met het dal zijn de prijzen gemiddeld 22,5 procent hoger. Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen is in november 2017 ongeveer even hoog als in juni 2007. Het Kadaster maakte deze week al bekend dat het in november 19.647 verkochte woningen registreerde. In de eerste elf maanden van 2017 zijn 215.462 huizen verkocht. Dat is bijna 14 procent meer dan in dezelfde periode van 2016.

Reageer op dit artikel