nieuws

Webwinkels zitten om personeel verlegen

Beleggingen

Webwinkels zitten om personeel verlegen
Zalando

Met het groeiende aantal webwinkels zit ook de vraag naar personeel in de lift.

Volgens UWV, dat informatie inwon bij vijf grote webwinkels is er steeds meer behoefte aan ICT’ers, inkopers en logistiek medewerkers. UWV deed onderzoek bij Coolblue, Bol.com, Wehkamp, Fonq en Picnic.

Zeker in de feestdagenmaand is er genoeg werk te doen voor vooral logistiek medewerkers. Maar ook na de drukke periode van nu zijn er volgens het UWV zat kansen op een baan. Daarbij viel op dat bij die winkels doorgaans meer jonge mensen werken dan bij meer ‘traditionele’ winkels. Vooral op de hoofdkantoren werken veel starters en studenten.

Momenteel zijn er in Nederland circa 37.000 winkels die zich uitsluitend op de onlineverkoop richten. Het aantal banen bij webwinkels nam in de periode 2012 tot en met 2016 toe van 38.000 naar 62.000.

Reageer op dit artikel