nieuws

Vonovia haalt Buwog van beurs

Beleggingen

Vonovia haalt Buwog van beurs
Vonovia-kantoor in Bochum

Het Duitse woningfonds Vonovia heeft een overnamebod van 5,2 miljard euro gedaan op het Oostenrijkse woningfonds Buwog. De beursgenoteerde bedrijven hebben hiertoe een intentieovereenkomst getekend.

Dat bericht Thomas Daily. De overnamesom komt neer op een premie van 18,1 procent bovenop de sluitkoers van het aandeel Buwog. Vonovia heeft een woningportefeuille van 350.000 woningen. De portefeuille van Buwog bestaat uit 49.000 woningen.

Het bod zal begin februari officieel worden uitgebracht. De overname moet half maart zijn beslag krijgen. Vonovia zal zijn bod gestand doen als het minimaal 50 procent van de Buwog-aandelen in handen krijgt. De ontwikkeltak van Buwog in Berlijn zal operationeel blijven.

Reageer op dit artikel