nieuws

Vesteda koopt 202 nieuwbouwwoningen Diemen

Beleggingen

Vesteda koopt 202 nieuwbouwwoningen Diemen
Project Punt Sniep in Diemen

Vesteda heeft een overeenkomst gesloten voor de turnkey verwerving van in totaal 202 woningen in het project Punt Sniep in Diemen. Het project is een ontwikkeling van ABC Vastgoed en haar financiële partner Nedreim.

Dat laat Vesteda weten in een persbericht zonder financiële details. Het project naar ontwerp van KCAP uit Rotterdam wordt naar verwachting in de eerste helft van 2020 opgeleverd. Punt Sniep ligt aan de Weespertrekvaart nabij nieuwbouwwijk Plantage De Sniep en op loopafstand van het winkelcentrum Diemenplein.

Het project bestaat uit 202 woningen verspreid over tien woonblokken, 182 ondergrondse parkeerplaatsen, 52 parkeerplaatsen op maaiveld en 530 m2 aan commerciële ruimte. De woningen variëren in gebruiksoppervlakte van 52 m2 tot 128 m2 en bestaan uit voornamelijk appartementen aangevuld met een aantal stadswoningen. Met deze verwerving geeft Vesteda verder invulling aan de grote vraag naar vrijesectorhuurwoningen in Diemen en Amsterdam, aldus Pieter Knauff, director Acquisitions bij Vesteda.

Met een gemiddelde EPC van -0,107 sluit het project goed aan op de duurzaamheidsambitie van Vesteda. Om dit te realiseren zijn verschillende maatregelen toegepast, zoals PV-panelen en een duurzame installatie voor warmtevoorziening, aldus het woningfonds. Het gehele project wordt bovendien zonder gasaansluiting gerealiseerd.

Namens ABC Planontwikkeling heeft ABC Capital de besloten en gestructureerde verkoopprocedure integraal begeleid.

Reageer op dit artikel