nieuws

Vastgoed Syndicering koopt woningportefeuille

Beleggingen

Vastgoed Syndicering koopt woningportefeuille
Woningen in Barneveld

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens Stichting Pensioenfonds voor de Tandtechniek een woningportefeuille verkocht van 211 woningen. Koper is Vastgoed Syndicering Nederland.

Dat bericht vastgoedadviseur Capital Value op 21 december op de eigen website. Reden voor de verkoop is de voorgenomen liquidatie van het fonds, dat opgaat in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn.  De verkochte woningen liggen verspreid over negen locaties door het hele land. Het betreft tachtig eengezinswoningen, 131 meergezinswoningen, een commerciële ruimte en 26 parkeerplaatsen.

De complexen liggen onder meer in Barneveld, Didam, Enschede, Malden en Sittard. De koper is Vastgoed Syndicering Nederland, die de woningen zal onderbrengen in een op te richten woningmaatschap voor particulieren. De oprichting is in het eerste kwartaal van 2018. Capital Value begeleidde Syntrus Achmea bij de verkoop. Loyens & Loeff verzorgde de juridische begeleiding.

Kees van Harten, directeur Capital Value, stelt dat dit jaar een record aan woningbeleggingstransacties is gerealiseerd. ‘Veel institutionele partijen hebben bestaande woningen verkocht met als voornaamste reden de portefeuille te verjongen, verduurzamen of liquiditeit te genereren. Daarnaast heeft juist ook deze groep beleggers een enorme bijdrage kunnen leveren in het realiseren van nieuwbouw.’

Reageer op dit artikel