nieuws

Top 5 beleggingen 2017 – woningen

Beleggingen

Top 5 beleggingen 2017 – woningen

De vijf grootste beleggingstransacties uit 2017 in het segment woningen. Peildatum: 30 november. Bron: Vastgoedmarkt Research.

1. Capreit koopt bijna negenhonderd woningen

Canadian Apartment Properties Real Estate Investment Trust (Capreit) koopt voor 170,4 miljoen euro negentien wooncomplexen met in totaal 849 woningen, wordt begin juli bekend. Ruim driekwart van de woningen staat in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Rubens Capital Partners neemt een minderheidsbelang in de portefeuille en zal Capreit bijstaan als assetmanager van de hele Nederlandse vastgoedportefeuille. De nu verworven portefeuille omvat 128 eengezinswoningen, 721 appartementen en twee commerciële objecten. Hiermee komt de woningportefeuille uit op 1.417 woningen. Verkoper Aventicum is een joint venture van Credit Suisse en Qatar Holding.

 

2. RJB koopt The Valley van OVG

RJB Group of Companies wordt de eigenaar van The Valley, meldt OVG Real Estate begin september. Drie weken eerder gaf de ontwikkelaar het beginsein voor de bouw van het gemengde project van 75.000 m2 naar een ontwerp van Winy Maas. Er komen 196 huurappartementen met oppervlakten van 55 tot 700 m2, kantoren, retail, een ondergrondse parkeergarage en culturele voorzieningen. Partijen geven geen financiële details, maar in de markt wordt de koopsom geschat op ongeveer 300 miljoen euro. The Valley ontleent zijn naam aan een vallei-achtig landschap dat over het gebouw loopt. De oplevering van het gebouw vindt naar verwachting in 2021 plaats.

The Valley Amsterdam

The Valley Amsterdam

3. IC Netherlands neemt 700 woningen af in Hyde Park

In transformatieproject Hyde Park in Hoofddorp neemt IC Netherlands voor zijn fondsen 700 woningen af. De Nederlandse tak van de Duitse woningbelegger International Campus stapt met Snippe Projecten op gelijkwaardige basis in een joint venture. Samen gaan ze 3.000 tot 4.000 woningen ontwikkelen in kantorenwijk Beukenhorst-West, zo wordt bekend in de aanloop naar Provada. In driekwart jaar kochten de partners vijftien kantoorpanden met een totale oppervlakte van 100.000 m2. De leegstand bedraagt 80 procent. Straks niet meer, want alle kantoren moeten tegen de vlakte. Het moet een grootstedelijke woonwijk worden met voor meer dan de helft huurwoningen.

De projectlocatie van Hyde Park in Hoofddorp

De projectlocatie van Hyde Park in Hoofddorp

4. CBRE GI koopt 650 appartementen in Den Haag

Namens een klant en het CBRE Dutch Residential Fund legt CBRE Global Investors de hand op 650 huurappartementen met 240 parkeerplaatsen in Den Haag. De woningen komen in twee nieuw te bouwen torens naar een ontwerp van Winy Maas op de Grotiusplaats naast de A12. Het plan van ontwikkelaar Provast omvat middeldure huurappartementen en huurwoningen met een prijs onder de liberalisatiegrens. Met het plan wil de gemeente Den Haag meer huisvesting bieden in het centrum. De Grotiusplaats ligt in het stationskwartier, tussen Den Haag Centraal, Bezuidenhout en het Beatrixkwartier. Met 120 en 100 meter zullen de torens een toevoeging betekenen aan de Haagse skyline.

Grotiusplaats Den-Haag

Grotiusplaats Den Haag

5. CBRE Dutch Residential Fund verwerft negen wooncomplexen

Pensioenfonds Wonen brengt 1 oktober negen wooncomplexen met 424 woningen in bij het CBRE Residential Fund breidt. In ruil krijgt het pensioenfonds een belang in het woningfonds van CBRE Global Investors. De negen wooncomplexen liggen in de Randstad en vormen een mix van appartementen en eengezinswoningen. De huurprijs van de woningen valt in het middensegment. Onderdeel van de transactie zijn veertig appartementen in complex 900 Mahler (foto) aan de Zuidas in Amsterdam. De overige complexen liggen in Hoofddorp, Amsterdam (Centrum Amsterdam Noord), Pijnacker (twee), Utrecht (twee), Nieuwegein en Amersfoort.

Mahler 900 Amsterdam

Mahler 900 Amsterdam

Reageer op dit artikel