nieuws

Syntrus Achmea casht met verkoop Amsterdams kantoor

Beleggingen

Syntrus Achmea casht met verkoop Amsterdams kantoor
Weesperstaete aan Weesperplein 6-8 in Amsterdam

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Office Fund het gebouw Weesperstaete in Amsterdam verkocht.

Dat bericht vastgoedadviseur CBRE in een persbericht zonder prijs en naam van koper. De koopsom bedraagt 73,35 miljoen euro, blijkt uit de akte van levering van 11 december (Kadaster). Koper is Weesper Propco. Het kantoorgebouw aan het Weesperplein 6-8 omvat een totale verhuurbare vloeroppervlakte van 12.991 m2 en beschikt over veertig parkeerplaatsen in de onderliggende garage.

Weesperstaete is een modern kantoorgebouw in het centrum van Amsterdam. Het pand is langjarig verhuurd aan gemeente Amsterdam. De naastgelegen winkelunit aan de Sarphatistraat 65-67, verhuurd aan een lokale retailer, maakt eveneens deel uit van de verkoop. De winkel heeft een oppervlakte van 276 m2, aldus het Kadaster.

Het gebouw stamt uit 1970 en heeft verschillende renovaties ondergaan. Het verhuurbare oppervlakte is verdeeld over een kelderruimte, begane grond en acht bovengelegen kantoorverdiepingen. Weesperstaete ligt direct aan het Weesperplein, de kruising van de Wibautstraat en de Weesperstraat. In dit gebied is een gevarieerde mix van moderne kantoorgebouwen, winkels en restaurants te vinden.

De omgeving van Weesperplein is een dynamisch gebied waar veel ontwikkelingen plaatsvinden. Zo is onlangs het Hyatt Regency hotel aan de Sarphatistraat geopend en ondergaat de Diamantbeurs, direct gelegen naast Weesperstaete, op dit moment een grote renovatie. De verkopende partij, Syntrus Achmea Real Estate & Finance namens het Achmea Dutch Office Fund, werd op commercieel gebied geadviseerd door CBRE. Juridisch werd de verkoper bijgestaan door Nauta Dutilh.

Reageer op dit artikel