nieuws

Redevco koopt pand op winkelhotspot Berlijn

Beleggingen

Redevco koopt pand op winkelhotspot Berlijn
Redevco koopt in Berlijn winkelpand aan Tauenzientstrasse 16

Redevco heeft namens een van haar investeerders een winkelpand van 4.000 m2 gekocht van een particuliere belegger aan de Tauentzienstraße 16 in Berlijn.

Het pand bevindt zich op de hoek van de Tauentzienstraße en Marburger Straße, volgens Redevco de absolute toplocatie vlakbij het internationaal gerenommeerde luxe warenhuis KaDeWe. Het bedrag van de transactie wordt niet bekendgemaakt. De hoofdhuurder, parfumerie keten Douglas, is gevestigd in de hoekopstelling met 18 meter aan winkelpui op elke zijde, verspreid over de begane grond en eerste verdieping.

Het gebouw met een totaaloppervlak van meer dan 4.000 m2 heeft een monumentale gevel en bestaat uit zes verdiepingen, waaronder een ondergrondse verdieping. Andrew Vaughan, CEO van Redevco: ‘Berlijn is een van de meest gewilde locaties in Europa voor investeringen in winkelvastgoed en binnen Berlijn is de Tauentzienstraße onbetwist de winkelhotspot. De investeringsstrategie van Redevco richt zich met name op toekomstbestendige panden en locaties zoals deze.’

Redevco is geadviseerd door McDermott Will & Emery. UBS Real Estate Advisory trad op als makelaar in deze transactie.

Reageer op dit artikel