nieuws

Hines koopt Vijzelgracht 50 Amsterdam van Real I.S.

Beleggingen

Hines koopt Vijzelgracht 50 Amsterdam van Real I.S.
Vijzelgracht 50, Amsterdam

Real I.S. heeft het kantoorgebouw ‘Noortse Bosch’ aan Vijzelgracht 50 in Amsterdam verkocht aan het Pan European Core Fund (HECF) van Hines.

Het is de eerste van Hines in Nederland sinds de opening van een eigen kantoor in Amsterdam. Hines betaalde 115,9 miljoen euro (Kadaster) voor circa 18.000 m2 kantoorruimte verdeeld over 5 verdiepingen, met retail- en parkeerfaciliteiten op de begane grond.

Het kantoorgebouw is een van de grootste kantoorgebouwen in het centrum van Amsterdam en ligt tegenover de nieuwe Noord-Zuid metrolijn die in juli 2018 wordt geopend. Langjarige huurders zijn de AFM (12.500 m2) en Booking.com (5.000 m2).

Head of Sales Reinier Wegman van Savills Nederland ziet een record voor kantoorbeleggingen in Amsterdam in de maak. ‘Momenteel staat het beleggingsvolume op 3 miljard euro tegenover 1,66 miljard in heel 2016. Dat is  een stijging van 80,8 procent. Savills verwacht dat met de verkoop van Noortse Bosch en overige deals de totale stijging richting de 90 procent zou kunnen gaan voor het einde van het jaar.’

CEO Lars Huber van Hines Europe is blij dat de eerste acquisitie na de opening van het Amsterdamse kantoor significant is: ‘Dit jaar zijn we onze diversificatiestrategie in Europa blijven uitrollen, zowel op het vlak van beleggingscategorieën waarin we beleggen, als ook de markten waarin we actief zijn. We zijn de mogelijkheden in Nederland al enige tijd aan het verkennen.

Algemeen directeur Andy Smith van Hines Europe en Head of Country van Nederland ziet de vraag van beleggers en gebruikers in Amsterdam groeien. ‘Het object is uniek omdat het een van de weinige grote, functie-specifiek gebouwde moderne kantoorgebouwen in het stadscentrum is, met uitstekende vervoersverbindingen.’

Savills en Loyens & Loeff adviseerden Real I.S. tijdens het verkoopproces. Hines werd geadviseerd door Arcadis, Baker McKenzie, Dentons Boekel, DRS en PWC.

Reageer op dit artikel