nieuws

Patrizia neemt Rockspring over

Beleggingen

Patrizia neemt Rockspring over
Rockspring-logo

Patrizia Immobilien neemt het Britse Rockspring Property Investment Managers over. Rockspring heeft een portefeuille van ongeveer 8 miljard euro, Patrizia beheert 32 miljard euro aan vastgoed.

Dat heeft de Duitse vermogensbeheerder op 19 december bekendgemaakt in een persbericht zonder financiële details. Met Rockspring zegt Patrizia zijn rol als leidende, onafhankelijke en ondernemende Europese investment manager nog beter te kunnen vervullen. De beheerde vastgoedportefeuille en het beschikbare vreemde vermogen van Rockspring bedroegen eind september 7,9 miljard euro.

De afgelopen maanden nam Patrizia de Duitse IVG-rechtsopvolger Triuva en het Deense Sparinvest al over. Dankzij deze drie overnames beheert Patrizia een vastgoedportefeuille van ongeveer 40 miljard euro. De vastgoedportefeuille van de Britse belegger bestaat voor 35 procent uit Brits en Iers vastgoed, 34 procent van de objecten ligt in Duitsland, 13 procent in Duitsland en de overige 19 procent in de rest van Europa.

De investeerders in Rockspring zijn voor 80 procent pensioenfondsen; 31 procent zijn Britse institutionele beleggers, 37 procent institutionele investeerders uit continentaal Europa, 27 procent uit Azië-Pacific en 5 procent uit Noord-Amerika. Rockspring heeft zeven kantoren in Europa met 110 werknemers. In Nederland beheert Rockspring – dat een kantoor in Amsterdam heeft – vastgoed ter waarde van enkele honderden miljoenen euro’s.

In november kocht Rockspring nog voor bijna 90 miljoen euro het FOZ-gebouw op de Zuidas van MCAP Global Finance. Dit voorjaar liet de Britse vermogensbeheerder nog van zich spreken door een Berlijnse joint venture op te richten met PGGM Private Real Estate. Met de Nederlandse pensioenbelegger gaat Rockspring voor 250 miljoen euro beleggen in Berlijns vastgoed, dat geschikt wordt gemaakt voor bedrijven in dynamische sectoren als media, telecom en technologie.

Reageer op dit artikel