nieuws

Mooiland stoot Friese woningportefeuille af

Beleggingen

Mooiland stoot Friese woningportefeuille af
Ondertekening Mooiland en WoonFriesland

Woningcorporatie Mooiland verkoopt 297 huurwoningen in Friesland aan WoonFriesland. Het gaat om het totale bezit van Mooiland in negen Friese gemeenten.

De overdracht van de woningen staat op de agenda voor het eerste kwartaal van 2018. Op dit moment is de goedkeuringsaanvraag in behandeling bij het WSW. Het gaat in Friesland om 297 huurwoningen en vijf overige eenheden in de gemeenten Ooststellingwerf, Franekeradeel, Opsterland, Weststellingwerf, Tytjerksteradiel, Sudwest-Fryslan, Heerenveen, Kollumerland, Nieuwkruisland en Ferwerderadiel. Het zijn vooral eengezinswoningen en een aantal portiek- en galerijflats.

De keuze om de woningen over te dragen past bij de strategie die Mooiland het afgelopen jaar inzette om verspreid bezit buiten Brabant te verkopen. Woningcorporatie Mooiland heeft nu nog 26.060 huurwoningen verspreid over 127 gemeenten in heel Nederland. Het is volgens Mooiland geen makkelijke opgave om te weten wat er leeft en speelt in de wijken. Regionaal verankerde corporaties zijn daartoe veel beter in staat.

Daarom trekt Mooiland zich de komende jaren terug tot het kerngebied in Noordoost-Brabant. De verkoop van woningen begint in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Onlangs verkocht Mooiland veertig huurwoningen in Coevorden.

Reageer op dit artikel