nieuws

Magis Vastgoed koopt transformatiepand Tilburg

Beleggingen

Magis Vastgoed heeft aan Gasthuisring 14 in Tilburg een te transformeren kantoor van 3.200 m2 met tachtig parkeerplaatsen gekocht. Huurder Rabobank verlaat het pand eind 2018.

Magis Vastgoed koopt transformatiepand Tilburg
Gasthuisring 14 in Tilburg

Dat meldt BNP Paribas Real Estate die de aankoop voor Magis begeleidde. Verkoper is Stichting AVM Vastgoed Amersfoort-Tilburg, blijkt uit de akte van levering van 28 december. De koopsom bedraagt 2,275 miljoen euro.

De huidige verkoper – toen Stichting Antea Vastgoed Amersfoort-Tilburg geheten – kocht het pand in 2007 nog voor 6,3 miljoen euro, aldus het Kadaster. De lagere prijs wordt verklaard door het spoedige vertrek van de huurder. Magis Vastgoed gaat het pand transformeren. Naar welke bestemming is nog niet bekend.

Het pand is in 1954 gebouwd als kerk en reeds twintig jaar later buiten gebruik gesteld en gesloten. Na een jarenlange leegstand is het gebouw begin jaren 1980 verbouwd tot kantoor, waarbij de toren, de voorgevel en een van de zijbeuken zijn gesloopt. Magis Vastgoed heeft eerder leegstaande kantoren, scholen, winkels en kerkgebouwen getransformeerd.

Reageer op dit artikel