nieuws

Lebe verwerft Arcus College Heerlen voor prikkie

Beleggingen

Lebe verwerft Arcus College Heerlen voor prikkie
Lebe Business Center in Geleen

Lebe business center heeft het voormalige Arcus College aan Klompstraat 30/Gasthuisstraat 21 in Heerlen gekocht van Stichting Arcus College.

Dat bericht Boek & Offermans Makelaars dat namens Stichting Arcus College de koopovereenkomst tot stand heeft gebracht met Lebe Business Centers. Het betreft een voormalig schoolgebouw gelegen aan stadsring in het centrum van Heerlen met een oppervlakte van 10.684 m2. De koopsom bedraagt slechts 800.000 euro, blijkt uit de akte van levering van 15 december (Kadaster). Koper is Lebe Investments uit Sittard, aldus het Kadaster. Het Arcus College kreeg veel kritiek te verduren toen het in 2014 voor 60 miljoen euro een nieuwbouwpand betrok en een leeg pand achterliet.

Lebe was niet bereikbaar om de aankoop toe te lichten. Het ligt voor de hand dat Lebe het complex transformeert naar een business center. Het complex bestaat uit twee, via een loopbrug , aan elkaar geschakelde gebouwen. Het geheel beschikt over leslokalen, sanitaire voorzieningen, aula, royale fietsenkelder, kantoren en eigen parkeerfaciliteiten. De objecten zijn gefaseerd gerealiseerd in respectievelijk 1935 en 1970. Het oudste deel betreft een voormalig klooster.

Boek & Offermans Makelaars, partner in Dynamis, trad bij deze transactie op namens de eigenaar.

Reageer op dit artikel