nieuws

Laurentius eist miljoenen van ex-directeur

Beleggingen

Laurentius eist miljoenen van ex-directeur
Vrouwe Justitia

De Bredase woningcorporatie Laurentius eist 2,7 miljoen euro van de van fraude verdachte ex-directeur Walter V.

Dat heeft huidig directeur Marie-Thérèse Dubbeldam gezegd in een toelichting op de claim die is ingediend tijdens de strafzaak tegen hem. De claim van Laurentius kwam op 13 december aan bod op dag twee van het proces tegen Walter V. Hij heeft zich volgens de officier van justitie schuldig gemaakt aan oplichting, corruptie en witwassen.

Laurentius is gedupeerd door zogenoemde ABC-transacties, waarbij onroerend goed in korte tijd twee keer werd verkocht met een flinke waardestijging. Laurentius betaalde steeds de hoogste prijs en diverse projectontwikkelaars profiteerden. De claim van 2,7 miljoen euro is gebaseerd op de schade als gevolg van de projecten waar Walter V. voor terechtstaat.

Volgens Dubbeldam gaat het slechts om het topje van de ijsberg en was de totale schade veel groter. In 2015 stelde het OM nog dat de ex-directeur ruim 10 miljoen euro had onttrokken van de woningcorporatie. Laurentius moest in 2012 gered worden met 90 miljoen euro steun. Na afloop van de strafzaak zal Laurentius beslissen of er nog een civiele claim zal worden ingediend tegen de oud-directeur.

Reageer op dit artikel