nieuws

JLL: nieuw vastgoedbeleggingsrecord in Duitsland

Beleggingen

JLL: nieuw vastgoedbeleggingsrecord in Duitsland
zakencentrum in Frankfurt

De hausse op de Duitse commerciële vastgoedmarkt zal dit jaar leiden tot een nieuw beleggingsrecord. Ook in 2019 zal de jubelstemming aanhouden.

Dat zei JLL-onderzoeker Helge Scheunemann in een persconferentie, aldus Thomas Daily in zijn nieuwsbrief van 13 december. Ze voorziet dat het vastgoedbeleggingsvolume in Duitsland boven de 55,1 miljard euro uitkomt, het recordbedrag uit 2015. Met nog enkele deals in de pijplijn zal dit bedrag eind dit jaar worden overschreden. Adviseurs verwachtten dat beleggers in 2017 zouden uitwijken naar vastgoed in secundaire steden. Dat is echter niet terug te zien in de beleggingscijfers, merkte de JLL-onderzoeker op.

JLL verwacht dat de vastgoedhausse in Duitsland ook in 2019 aanhoudt. ‘Er is geen reden te bedenken dat de markt naar beneden gaat’, aldus JLL Duitsland-ceo Timo Tschammler. De Duitse kantooropname komt naar verwachting uit op 3,85 miljoen vierkante meter. Dat is 3 procent lager dan het recordvolume van 2016. De gemiddelde kantorenleegstand zal uitkomen op 4,8 procent, het laagste niveau in vijftien jaar. In 2018 daalt de leegstand licht naar 4,7 procent en stijgt door opgeleverde nieuwbouw in 2019 naar 4,9 procent, voorziet JLL.

Reageer op dit artikel