nieuws

Equity Estate breidt vastgoedportfolio verder uit

Beleggingen

Equity Estate breidt vastgoedportfolio verder uit
Zuidbaan 525-527 in Moordrecht

Equity Estate breidt de Propco-portefeuille uit met de acquisitie van een bedrijfspand met kantoren aan de Zuidbaan 525-527 in Moordrecht.

Dat bericht Equite Estate in een persbericht zonder financiële details. De koopsom bedraagt 4,225 miljoen euro, blijkt uit de akte van levering van 15 december (Kadaster). Verkopers zijn Bonny en Remy van Kooten en Cornelis van Kooten, directeur van Beheermaatschappij Tergouw, aldus het Kadaster. De gebouwen omvatten in totaal 4.500 m2 opslagruimte en 600 m2 kantoorruimte met op het buitenterrein tachtig parkeerplaatsen.

De gebouwen liggen op bedrijvenpark Gouwe Park. De gebouwen uit 2007 worden gehuurd met een langjarig huurcontract door Gouda Constructie, een las- en constructiemaatschappij. Een van de gebouwen wordt gedeeltelijk gehuurd door Vitamine & Zo, een leverancier van verse fruitboxen aan scholen en bedrijven.

Na de acquisitie van inmiddels vier bedrijfsmatige/logistieke gebouwen, in Dordrecht, Rijnsburg, Beuningen en Amsterdam is dit de vijfde acquisitie voor deze portefeuille in achttien maanden. De verwachting is dat de Propco-portefeuille in 2018 nog zal groeien met 30 tot 50 miljoen euro aan bedrijfsmatig en logistiek vastgoed met langjarige huurcontracten op sterke locaties.

Abram Makelaardij adviseerde Beheermaatschappij Tergouw bij deze transactie. Equity Estate werd geadviseerd door Industrial real estate partners. Van Benthem & Keulen trad op als juridisch adviseur.

Reageer op dit artikel