nieuws

Eerste Duitse prime-kantorendeal Blackstone in Berlijn

Beleggingen

Eerste Duitse prime-kantorendeal Blackstone in Berlijn
Haus am Bundesrat in Berlijn

Blackstone heeft zijn eerste Duitse prime kantooraankoop gedaan. Het gaat om een Zalando-kantoor in Berlijn dat bestemd is voor een nieuw Europees core-plusfonds.

Dat hebben Blackstone en mede-investeerder Quincap Investment Partners bekendgemaakt in een persbericht zonder financiële details. De investeerders hebben het Haus am Bundesrat-gebouw aan Leipziger Strasse 127-128 in Berlijn geacquireerd. Het kantoor vlakbij Potzdamer Platz en het Sony Center bestaat uit 10.000 m2 verhuurbare kantoorruimte. De niet-genoemde verkoper is Carleton Group, meldt Thomas Daily.  De koopsom bedroeg ruim 80 miljoen euro, heeft het Duitse vastgoedmedium vernomen van anonieme bronnen.

Hoofdhuurder is webplatform Zalando. Het betreft de eerste Duitse kantorendeal van Blackstone voor zijn nieuwe Europese core-plusfonds. De Berlijnse aankoop is bovendien de eerste core-kantorendeal van Blackstone in Duitsland, aldus Thomas Daily. Meer Duitse kantorendeals zullen volgen, zegt Blackstone in het begeleidende persbericht. ‘Dit is het eerste kantoor van onze langetermijn-kantorenportefeuille in Duitsland’, aldus Anthony Myers, head of Real Estate Europe van Blackstone. Officefirst, dat al vijf Berlijnse kantoren voor Blackstone beheert, is aangesteld als asset manager.

Reageer op dit artikel