nieuws

Deutsche AM koopt core-kantoren van Fortress

Beleggingen

Deutsche AM koopt core-kantoren van Fortress
Oval Tower, De Entree, Amsterdam

Deutsche Asset Management heeft twee core-kantoren in Amsterdam en Utrecht gekocht van Fortress Investment Group voor in totaal bijna 159 miljoen euro.

Dat bericht het Britse medium Debt Wire. De vastgoedvermogensbeheertak van Deutsche Bank heeft aan Daalseplein 101 in Utrecht het 18.969 m2 grote kantoor Daelse Kwint overgenomen voor 71,95 miljoen euro, blijkt uit Kadastercijfers. Aan Entree 99-197 in Amsterdam Zuidoost kocht Deutsche AM kantoor Oval Tower van 23.593 m2 voor 86,55 miljoen euro, aldus het Kadaster. Grootste huurder met 11.000 m2 in Oval Tower is moederbedrijf Deutsche Bank.

De kantoren zijn afkomstig uit de Liv-portefeuille die de Amerikaanse durfinvesteerder deze zomer overnam van Deka Immobilien. Fortress Investment Group besloot de vier core-kantoren uit de portefeuille te verkopen en het hoger renderende secundair vastgoed te behouden, schrijft Debt Wire. De jaarlijkse huuropbrengst van Daelse Kwint is 4 miljoen euro, Oval Tower levert jaarlijks 4,9 miljoen euro aan huurpenningen op.

Naar verluidt heeft CBRE de verkoper geadviseerd en Rubens Capital, de asset manager van Deutsche AM in Nederland, de koper. Rubens Capital Partners was verder niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel