nieuws

Deka koopt opnieuw luxehotel Amsterdam

Beleggingen

Deka koopt opnieuw luxehotel Amsterdam
Amsterdam Barbizon Palace aan Prins Hendrikkade 59-72

Hotelketen NH heeft Hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace voor 155,5 miljoen euro verkocht aan Deka Immobilien in een sale-and-lease-backtransactie.

Dat laat de Spaanse hotelketen weten. Het vijfsterrenhotel aan Prins Hendrikkade 59-72 nabij het centraal station van Amsterdam beschikt over 270 hotelkamers. Het historische pand bestaat uit verschillende samengevoegde 17e-eeuwse herenhuizen en een 15e-eeuwse kapel ligt vlakbij.

De koopsom komt overeen met prijs per hotelkamer van 576.000 euro. Volgens NH zorgt de deal voor een boekwinst van 55 miljoen euro voor het bedrijf. NH huurt het hotel terug voor een periode van minstens twintig jaar, met de optie deze huurovereenkomst met veertig jaar te verlengen.

De Duitse vastgoedvermogensbeheerder kocht in Amsterdam in oktober al Hotel W in de Spuistraat voor 260 miljoen euro. Deze decembermaand nam het bovendien het Rotterdamse hotel/kantoorcomplex Blaakhaven voor 59 miljoen over. Deka had al aangekondigd de opbrengst van de verkochte Liv-kantorenportefeuille van 360 miljoen euro te investeren in Nederlands topvastgoed.

Reageer op dit artikel