nieuws

Corestate koper van Amsterdams Uber-kantoor

Beleggingen

Corestate koper van Amsterdams Uber-kantoor
The Cloud aan Meester Treublaan 7 in Amsterdam

Corestate-dochter Hannover Leasing heeft het 20.000 m2 grote Amsterdamse kantoor The Cloud voor 165 miljoen euro gekocht.

Dat heeft Vastgoedmarkt vernomen uit bronnen in de markt. Het kantoor ligt aan Meester Treublaan 7 in Amsterdam-Oost bij treinstation Amsterdam-Amstel. Het pand beschikt over ongeveer 20.000 m2 kantoorruimte en 195 parkeerplaatsen. Huurders zijn Uber – dat zijn Europese hoofdkantoor hier heeft gevestigd –  Spaces en Amazon. De beleggingsdeal staat niet vermeld in het Kadaster. Het gaat om een aandelentransactie.

Het gebouw is door Cairn Real Estate en Impact Vastgoed namens een institutionele Amerikaanse investeerder verkocht, laat Cairn via een pr-bureau weten. Cairn blijft beheerder van het kantoor. Vastgoedmarkt begreep in oktober al dat het volledig herontwikkelde pand was verkocht aan Corestate voor ongeveer 165 miljoen euro. Betrokken partijen weigerden destijds de vermeende verkoop te bevestigen. Volgens een niet nader genoemde adviseur tekent deze verkoop ‘de absolute haussesfeer’ op de Amsterdamse kantoorbeleggingsmarkt. ‘Nu is ook een kantoor in Amsterdam-Oost verkocht tegen een yield van onder de 4 procent.’

De Amerikaanse verkoper heeft dit voormalige backofficekantoor van ING en Westland Utrecht Hypotheekbank in de crisistijd leeg aangekocht tegen een enorme discount. Cairn en Impact waren betrokken als co-investeerder en herontwikkelaar.  ‘Cairn was samen met Impact Vastgoed verantwoordelijk voor de renovatie en herontwikkeling van The Cloud en beide waren vanuit die rol een co-investeerder in het project’, aldus het pr-bureau.

JLL heeft de verkoper begeleidt. CBRE was actief voor de koper. Daarnaast zijn Loyens en PWC actief geweest als adviseur voor de verkoper. Hannover Leasing is in Nederland ook asset manager van Blaak 8 en Vancouver Building in Rotterdam en het Danone-kantoor in Utrecht. De Duitse Corestate Capital Holding kocht dit jaar een 94,9-procentsbelang in Hannover Leasing. Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale (Helaba) houdt een 5,1-procentsbelang in de asset manager.

Reageer op dit artikel