nieuws

Change= verkoopt tweede woningproject Amsterdam

Beleggingen

Change= verkoopt tweede woningproject Amsterdam
Change= verkoopt woningcomplex aan Bijlmerdreef in Amsterdam

Ontwikkelaar Change= heeft overeenstemming bereikt met een onbekende internationale institutionele belegger over de aankoop van een woongebouw met 596 appartementen in Amsterdam-Zuidoost.

Dat bericht Capital Value die Change= begeleidde bij de verkoop. Na de realisatie van 500 appartementen aan het August Allebéplein (Nieuw-West) is dit het tweede woningproject van de ontwikkelaar die woningen realiseert voor werkende jongeren tussen de 18 en 30 jaar. Het gebouw aan de Bijlmerdreef is reeds in aanbouw en wordt naar verwachting in december 2018 door bouwer BAM opgeleverd. Een groot aantal huurders heeft zich reeds aangemeld.

De nieuw te bouwen zelfstandige wooneenheden hebben een oppervlakte van 30 m2 en hebben ieder een eigen keuken met koelkast en kookplaat, een laminaatvloer en een volledig ingerichte badkamer met toilet. De kale huurprijs ligt op ongeveer 590 euro per maand. Dat is volgens de ontwikkelaar ruim onder de prijs die volgens het puntensysteem gevraagd mag worden.

Partijen geven geen financiële details. Vastgoedmarkt schat dat de koopsom bij oplevering en volledige verhuur tegen de 90 miljoen euro zal liggen. Rubens Capital Partners heeft de transactie geïnitieerd namens koper en is verantwoordelijk voor het asset management. De juridische begeleiding was in handen van Houthoff Buruma (namens koper) en Loyens & Loeff en DLA Piper (namens verkoper). Change= beheer zal het gebouw voor koper minimaal tien jaar blijven beheren en exploiteren.

Marijn Snijders, directeur Capital Value, zegt over de woningdeal: ‘Wij zien nog steeds nieuwe buitenlandse investeerders toetreden tot de Nederlandse woningmarkt. Veel buitenlandse pensioenfondsen uit Duitsland, Azië en de Verenigde Staten hebben vertrouwen in de lange termijn en stabiele rendementen op de Nederlandse woningmarkt. Naar verwachting zal deze trend zich in 2018 verder doorzetten.’ Rubens Capital partners is een in Amsterdam gevestigde asset en investment manager met 2,25 miljard euro aan assets under management.

Reageer op dit artikel