nieuws

CBRE GI verkoopt winkels voor 190 miljoen

Beleggingen

CBRE GI verkoopt winkels voor 190 miljoen
Cruquiusplein, Cruquius

CBRE Global Investors heeft, namens het CBRE Dutch Retail Fund, een perifere retailportefeuille met 4 retailboulevards verkocht voor ruim 190 miljoen euro.

Het betreft de vier retailboulevards Boulevard Heerlen Plein 1, Boulevard Heerlen Plein 2, Woonboulevard Zwolle en Retailpark Cruquius. Koper is het Belgische beursgenoteerde Retail Estates.

In totaal bestaat de portefeuille uit 83 retail units, met een totale metrage van circa 135.000 m2 en een bezettingsgraad van bijna 100 procent.

Fundmanager Rik Eertink van het CBRE Dutch Retail Fund is tevreden met het behaalde beleggingsresultaat. ‘De portefeuille is door actief asset management geoptimaliseerd voor deze verkoop. Deze verkoop is een belangrijke stap in de realisatie van de aangescherpte strategie van het fonds. Het fonds richt zich enkel op de beste urban retaillocaties van Nederland.’

CBRE trad op als adviseur van verkoper CBRE Global Investors. Houthoff verleende juridische ondersteuning aan de verkoper. Van Doorne begeleidde namens de koper de transactie op juridisch gebied.

Reageer op dit artikel