nieuws

Capreit koopt grote woningportefeuille CBRE Global Investors

Beleggingen

Capreit koopt grote woningportefeuille CBRE Global Investors
Capreit is door de overname onder andere eigenaar van een appartementencomplex aan de Thomas Jeffersonlaan in Rijswijk

Het Canadese beursgenoteerde vastgoedfonds Capreit heeft een woningportefeuille gekocht van CBRE Global Investors, met in totaal 526 meergezinswoningen en veertien grondgebonden woningen.

Dat laat Capreit-partner Rubens Capital Partners weten in een persbericht zonder vermelding van financiële details. De woningen waren onderdeel van het CBRE Dutch Residential Fund. Dit fonds is volgens GRESB het duurzaamste woningfonds in Europa. Een groot aantal partijen had zich gemeld voor deze woningportefeuille. Uit bronnen rondom het biedingsproces begrijpt Vastgoedmarkt dat de koopsom om en nabij de 85 miljoen euro ligt.

Paul Oremus, country manager CBRE Global Investors, stelt dat de verkoop goed past bij de strategie van de vermogensbeheerder. ‘Wij zijn continu bezig met de optimalisatie van de portefeuille zowel op het gebeid van allocatie als van kwaliteit van het vastgoed. Op deze wijze realiseren wij een bovengemiddeld rendement voor onze aandeelhouders.’ CBRE Global Investors werd bij de verkoop exclusief geadviseerd door Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs.

Canadian Apartment Properties Real Estate Investment Trust (Capreit) is een in Toronto gevestigde Canadese vastgoedbelegger. Capreit heeft meer dan 50.000 woningen in bezit gelegen in Canada, Ierland en Nederland. Capreit is voor haar Nederlandse activiteiten een joint venture aangegaan met Rubens Capital Partners (RCP), een in Amsterdam gevestigde asset- en investment manager met 2,25 miljard .

Capreit en Rubens hebben in Nederland gezamenlijk een portefeuille van meer dan 2.000 huurwoningen opgebouwd, waarvan meer dan 70 procent in de Randstad is gelegen. Capreit heeft ook een eigen organisatie in Nederland opgezet – CanLiving – om property management te implementeren. De strategie is gericht op het vergroten van de klanttevredenheid, het behalen van kostenefficiency en groei van de portefeuille.

Reageer op dit artikel