nieuws

Camelot transformeert kantoor Amersfoort naar woningen

Beleggingen

Camelot heeft een kantoorpand van 2.700 m2 bvo op kantorenpark De Hoef in Amersfoort gekocht. De koper gaat het pand in 2020 transformeren naar appartementen.

Camelot transformeert kantoor Amersfoort naar woningen
Hoefseweg 1 in Amersfoort

Dat bericht Camelot. Het pand ligt aan Hoefseweg 1. De koopsom bedraagt 1,5875 miljoen euro, blijkt uit de akte van levering van 18 december (Kadaster). Verkoper is Rudolph Zantinge, koper is Camelot Campus Hoefseweg, aldus het Kadaster. Op dit moment huren verschillende ondernemers het pand nog. Zij zullen in de loop van 2020 het pand verlaten waarna de bouwwerkzaamheden zullen starten.

Projectontwikkelaar Ten Brinke Lubbers ondersteunt Camelot bij de ontwikkeling. De verwachting is dat er 125 appartementen van 50 tot 75 m2 gerealiseerd zullen worden. Daarmee vult Camelot een deel van het woningentekort in Amersfoort op. In een recente marktstudie van JLL werd Amersfoort als een van de vijf aantrekkelijkste steden om te wonen genoemd. De verkoop en koop zijn mede tot stand gebracht met behulp van Barmentloo Vastgoed en NederWoon.

Bedrijventerrein De Hoef wordt herontwikkeld naar een gemengde stadswijk waar wonen, werken en leren samenkomen. Camelot springt daarop in door op het terrein van het aangekochte pand  appartementen te gaan realiseren. Met de gunstige ligging nabij station Amersfoort Schothorst, knooppunt Hoevelaken en de historische binnenstad op een paar fietsminuten, is de verwachting dat de appartementen gretig aftrek zullen vinden.

Nadat eerder al in Amsterdam, Eindhoven, Delft, Arnhem en Enschede een Camelot Campus verscheen, is met deze nieuwste aankoop ook Amersfoort aan de beurt, zegt Camelot-ceo Joost van Gestel. ‘We maken momenteel een forse groei mee. Begonnen we in 1993 nog als antikraakbedrijf, inmiddels ligt de focus meer en meer op transformatie, nieuwbouw van residentiële projecten en vastgoedbeheer. Op dit moment hebben we 3.900 units in eigen exploitatie of aanbouw.’

Reageer op dit artikel