nieuws

Belgische belegger Tinc kiest voor zorgvastgoed

Beleggingen

Belgische belegger Tinc kiest voor zorgvastgoed

De Belgische beursgenoteerde belegger Tinc, gespecialiseerd in infrastructuur, breidt zijn portefeuille uit met  woonzorgvastgoed voor personen die bijzondere verzorging behoeven.

Tinc investeert in Réseau Eqso, een groeiend netwerk van gespecialiseerde residenties die levenslange woonzorg verstrekken aan personen met bijzondere noden op 24 locaties in Wallonië, Brussel en Frankrijk. De residenties kunnen personen huisvesten met een breed spectrum aan mentale beperkingen.

De bewoners verblijven in zorgeenheden gaande van éénpersoonsappartementen tot grotere wooneenheden, afhankelijk van hun autonomie. De ambitie is om de bewoners te integreren in de lokale gemeenschap, hen goede banden te laten onderhouden met familie en verwanten en een kwalitatieve zorg te verzekeren.

Tinc verwerft, samen met het niet-genoteerde investeringsfonds DG Infra Yield, een meerderheidsparticipatie in de portefeuille van residenties en een minderheidsparticipatie in de aanverwante zorgactiviteit, en stelt financiële middelen ter beschikking voor de verdere ontwikkeling van het netwerk. Het netwerk heeft op lange termijn een goed zicht op haar inkomsten omwille van het levenslang karakter van de verstrekte zorg en financiële bijdragen vanwege overheden.

De totale investering door Tinc bedraagt zo’n 15 procent van de meest recent gepubliceerde marktwaarde van de investeringsportefeuille. De definitieve afronding wordt verwacht in de loop van het eerste kwartaal van 2018. Tinc heeft zich verzekerd van een kredietlijn van 60 miljoen euro om aan de aangegane verplichtingen te voldoen.

Reageer op dit artikel