nieuws

Ballast Nedam herontwikkelt pand Rotterdam

Beleggingen

Ballast Nedam herontwikkelt pand Rotterdam
Rotterdam Building aan Aert van Nesstraat 45 in Rotterdam

Ballast Nedam Development heeft overeenstemming bereikt met B. Fast Holding over de aankoop van het te herontwikkelen Rotterdam Building aan Aert van Nesstraat 45 in het centrum van Rotterdam.

Dat meldt het bouwbedrijf in een persbericht zonder financiële details. De akte van levering is nog niet gepasseerd. B. Fast kocht het kantoor in 2001 voor bijna 37 miljoen euro, blijkens Kadastercijfers. Rotterdam Building is een multi-tenant gebouw met 22.000 m2 kantoorruimte en een inpandige parkeergarage, gelegen op een aantrekkelijke locatie tussen de Coolsingel en de Lijnbaan.

Met de aankoop zegt  het bouwbedrijf actief invulling te geven aan zijn ambitie om gebouwen binnenstedelijk gebied duurzaam te (her)ontwikkelen tot aantrekkelijke werk- en woonomgeving. Ballast Nedam Development gaat het kantoor duurzaam herontwikkelen, waarbij een aanzienlijk programma toegevoegd zal worden en een levendige uitstraling wordt gecreëerd. De herontwikkeling sluit daarmee aan op de visie van de gemeente Rotterdam voor het centrum. Het gebouw is momenteel grotendeels verhuurd.

Directeur Sten Karelse van Ballast Nedam Development: ‘De herontwikkeling van het gedateerde gebouw Rotterdam Building is een uitgelezen kans om ook dit deel van het centrum van Rotterdam de allure te geven die het verdient. De ontwikkeling zal plaatsvinden in nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam. Met de verwerving van Rotterdam Building geven wij invulling aan de groeiambitie van Ballast Nedam Development.’

De Mik Bedrijfshuisvesting behartigde in deze transactie de belangen van verkoper.

Reageer op dit artikel