nieuws

ASR koopt winkelcentrum Castellum in Houten

Beleggingen

ASR koopt winkelcentrum Castellum in Houten
Winkelcentrum Castellum in Houten

ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft namens het ASR Dutch Prime Retail Fund het 8.600 m2 grote winkelcentrum Castellum in Houten gekocht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Dat laat ASR weten in een bericht zonder financiële details. De koopsom bedraagt 25,375 miljoen euro, blijkt uit de akte van levering van 14 december (Kadaster). Verkoper is Houten Castellum Winkelcentrum C.V., een vehikel van Syntrus Achmea. Het winkelcentrum ligt naast het gelijknamige treinstation en heeft 29 winkels met een totaaloppervlakte van 8.600 m2. Syntrus Achmea trad op namens twee Nederlandse pensioenfondsen, waaronder BPL Pensioen.

Het winkelaanbod in winkelcentrum Castellum richt zich met name op de dagelijkse boodschappen. Het winkelcentrum heeft een lokale functie en profiteert daarnaast van de treinreizigers. Het winkelcentrum heeft goede parkeerfaciliteiten in de ruime ondergrondse parkeergarage. Naast de supermarkten Albert Heijn en Hoogvliet is er een sterke mix van lokale ondernemers en landelijke ketens, zoals Etos, The Readshop, Intertoys, Kwalitaria, Gall & Gall en Big Bazar.

De pensioenfondsen verkopen het object, omdat winkelbeleggingen niet meer passen in hun strategische doelstellingen. Edwin van de Woestijne, fund director ASR Dutch Prime Retail Fund, zegt dat het fonds nu negen dominante wijkwinkelcentra in volledig eigendom heeft, die zich richten op de dagelijkse boodschappen. Eerder dit jaar kocht het fonds winkelcentrum ’t Hoge Veen in Den Haag.

‘Daarnaast bevat de portefeuille winkelcentra met internationale retailers, zoals De Passage in Den Haag en een groot aantal high-street-winkels in de top-20 aantrekkelijke winkelsteden en supermarkten in de belangrijkste winkelsteden en gebieden in Nederland’, aldus de fondsdirecteur. ASR Vastgoed Vermogensbeheer werd geadviseerd door KroesePaternotte en juridisch ondersteund door DLA Piper. Syntrus Achmea Real Estate & Finance werd begeleid door CBRE en juridisch ondersteund door Houthoff.

Reageer op dit artikel