nieuws

Altera voegt kwart miljard euro aan woningen toe

Beleggingen

Altera voegt kwart miljard euro aan woningen toe
De Groene Kaap, Rotterdam

Altera Vastgoed heeft in 2017 met 250 miljoen euro aan nieuwe woningaankopen zijn positie in de G4-steden en de Randstad verder uitgebouwd.

Hiermee is het totaal beheerd vermogen van Altera toegenomen naar ruim 2 miljard euro, inclusief de pijplijn. Edvard van Luijn, hoofd Acquisitie: ‘Met de recente aankoop van 356 woningen in het project De Groene Kaap in Rotterdam hebben we onze positie in de grote steden versterkt en 900 woningen aangekocht in 2017. De doelstelling is om elk jaar 1.000 nieuwe woningen toe te voegen.’

‘Altera wil de komende jaren de woningportefeuille naar een omvang van 2 miljard euro brengen. Daarbij zijn en blijven kwaliteit, performance en duurzaamheid essentieel. Wat betreft duurzaamheid staan we in Europees verband op nummer 2 en zullen ESG een meer belangrijke rol geven’, aldus ceo Jaap van der Bijl.

Altera Vastgoed biedt institutionele beleggers toegang tot core-vastgoedbeleggingen in de sectoren woningen, winkels en bedrijfsruimten. Het fonds maakt geen gebruik van vreemd vermogen en kent een laag kostenniveau.

Reageer op dit artikel