nieuws

Camelot koopt B@ducated in Leidsche Rijn Centrum

Beleggingen

Camelot koopt B@ducated in Leidsche Rijn Centrum
B@ducated, Leidsche Rijn Centrum

Camelot Real Estate Koopt het project B@ducated van 250 studio’s in Leidsche Rijn Centrum van ontwikkelaar Sustay. De studio’s zijn 23 tot 48 m2 groot.

Daarnaast komt er een aantal commerciële ruimten in de plint van het gebouw. Op dit moment is de bouw van de tweede verdieping afgerond. In totaal komen er zes verdiepingen.

Camelot kocht eerder al vergelijkbare nieuwbouw- en transformatieprojecten. Net als in Amsterdam, Delft, Arnhem, Leiden en Eindhoven komen er volledig gemeubileerde microliving studio’s bedoeld voor studenten. Het project wordt naar verwachting in november 2018 door Sustay aan Camelot opgeleverd en zal vermoedelijk de naam Camelot Campus 030 gaan dragen.

Camelot is inmiddels de grootste verhuurder van microliving studio’s in Nederland. Naast eerder genoemde projecten kondigde het bedrijf eerder al ontwikkelingen aan in Enschede en Zwolle.

Afdelingshoofd Olaf Terpstra van Camelot Real Estate vertelt dat het bedrijf sterk groeit. ‘We hebben 3900 units in eigen exploitatie of aanbouw. Niet alleen in Nederland, waar we steeds meer microliving projecten realiseren, ook in de rest van Europa zet onze groei door. Dit jaar hebben we Finland aan ons bestand kunnen toevoegen. In 2018 verwachten we daar ook Zweden en Italië aan toe te voegen.’

Sustay startte in mei 2017 met de bouw van twee woongebouwen met micro-appartementen in Leidsche Rijn Centrum. Een gebouw met 149 appartementen is via Syntrus Achmea Real estate & Finance aangekocht door Pensioenfonds voor de Metalektro (PME). Nu is ook voor het tweede gebouw een eindbelegger gevonden.

Reageer op dit artikel