nieuws

Xior Student Housing verwerft campus in Leiden

Beleggingen

Xior Student Housing verwerft campus in Leiden
Tot de Xior-portefeuille behoort ook een studentencomplex in Leiden

Xior Student Housing heeft Campus Verbeekstraat aangekocht in Leiden. De studentencampus, met 134 zelfstandige units, bevindt zich vlakbij het Leiden Bio Science Park.

Verkoper is Reggestaete Maarssen, onderdeel van de Reggeborgh Groep.  De investeringswaarde voor het vastgoed bedraagt 12,7 miljoen euro.

Campus Verbeekstraat heeft 134 zelfstandige gemeubileerde en gestoffeerde units gelegen aan de Verbeekstraat en de Plesmanlaan te Leiden. De campus beschikt over twee gemeenschappelijke dakterrassen, een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, was- en droogfaciliteiten en twee afsluitbare fietsenstallingen. Daarnaast zijn er 107 parkeervoorzieningen en 42 externe bergingen. Het complex, dat volledig is verhuurd, is in 2016 gerenoveerd en omgevormd voor studentenvoorzieningen.

Christian Teunissen, ceo van het Belgische beursgenoteerde vastgoedfonds:  ‘Xior kan met de acquisitie van dit vernieuwd en volledig verhuurde studentencomplex een mooie toevoeging realiseren aan de portefeuille en kan zo opnieuw haar aanbod voor de studenten verruimen in een even historische als bruisende studentenstad zoals Leiden.’

Ook vastgoedadviseur CBRE, die optrad namens de verkoper, is blij met de transactie. Robbert Arkenbout, Associate Director Capital Markets: ‘Deze transactie laat zien dat de markt voor studentenwoningen mooie kansen biedt. Wij zien dat steeds meer studenten op zoek zijn naar hoogwaardige studentenhuisvesting. Dit maakt het een aantrekkelijke markt voor professionele woningbeleggers uit binnen- en buitenland.’

CBRE adviseerde Reggestaete Maarssen bij deze transactie. De verkoper werd op juridisch gebied bijgestaan door Lexence. Van Doorne trad op als juridisch adviseur van de koper.

Reageer op dit artikel