nieuws

Verenigd Koninkrijk weer in de gratie bij vastgoedbeleggers

Beleggingen

Verenigd Koninkrijk weer in de gratie bij vastgoedbeleggers
CBRE Investment Marktet Snapshot 2017 Q3

Investeerders zijn over de schrik van de Brexit heen. Vastgoedbeleggingen in het Verenigd Koninkrijk stegen in het derde kwartaal met 49 procent.

CBRE registreerde in het derde kwartaal 18,4 miljard aan vastgoedbeleggingen in het Verenigd Koninkrijk. Het cijfer voor het derde kwartaal van 2016 was laag door de impact van het referendum, waarbij de Britse kiezer de Europese Unie vaarwel zei.

Dankzij het herstel op Britse bodem steeg het Europese vastgoedbeleggingstotaal in het derde kwartaal met 12 procent naar 66 miljard euro. Voor de eerste drie kwartalen van 2017 staat de teller voor Europa op 196,5 miljard euro. In Duitsland neemt de groei wat af, maar Nederland, Italië en Spanje laten sterke groei zien van het twaalfmaands totaal vergeleken met dat van de voorgaande twaalf maanden.

Reageer op dit artikel