nieuws

TH Real Estate verwerft The Wharehouse voor 50 miljoen

Beleggingen

TH Real Estate verwerft The Wharehouse voor 50 miljoen

Vastgoedvermogensbeheerder TH Real Estate heeft het Amsterdamse kantorencomplex The Wharehouse verworven voor 50 miljoen euro.

Het gebouw in de Amsterdamse binnenstad is gekocht van een gezamenlijke onderneming van Angelo Gordon en APF International. Het vijf etages tellende kantoorpand van 6.324 m2 is recentelijk volledig gerenoveerd. Oracle Nederland huurt het complete pand. Het gebouw beschikt over parkeergelegenheid voor 41 auto’s en een stalling voor 274 fietsen.

The Warehouse werd aangekocht voor het TH Real Estate’s European Cities Fund. Het fonds focust op toekomstbestendige steden in Europa. Nederland beschikt volgens het fonds van TH Real Estate over een sterke vastgoedmarkt die nog volop in ontwikkeling  is en Amsterdam wordt ‘een van Europa’s belangrijkste financiële centra’ genoemd. Ook zou de Amsterdamse kantorenmarkt weinig volatiel zijn.

The Warehouse wordt het zesde object in hetfonds naast onder andere winkelcentrum Kamppi, het belangrijkste winkelcentrum van Finland in Helsinki, en Meraville Retail Park, een van de grootste retailparken van Italië in Bologna.

De aankoop volgt op de recente aankondiging van TH Real Estate dat 422 miljoen euro extra is opgehaald voor het fonds van vijf internationale investeerders. De beleggers komen uit Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Italië, Ierland, de Verenigde Staten en Australië. Tot op heden is circa 1 miljard euro aan eigen vermogen opgehaald.

TH Real Estate behoort met 103 miljard dollar onder beheer tot de grootste vastgoed vermogensbeheerders ter wereld.

De kopende partij werd bijgestaan door Knight Frank/NL Real Estate en Loyens & Loeff. NL Real Estate is de asset manager  van The Wharehouse. Cushman & Wakefield en Osborne Clark adviseerden de joint venture van Angelo Gordon en APF International.

 

 

 

Reageer op dit artikel