nieuws

Stadlander verkoopt 170 appartementen aan Fifpro

Beleggingen

Stadlander verkoopt 170 appartementen aan Fifpro
Parade in Bergen op Zoom

Stichting Stadlander heeft aan Fifpro een woningportefeuille verkocht van drie complexen met in totaal 170 appartementen, een commerciële ruimte en parkeerplaatsen.

De complexen liggen in Bergen op Zoom, Roosendaal en Etten-Leur. De koper werd bij deze transactie geadviseerd door TW Residential. Capital Value begeleidde Stadlander bij de verkoop.

Het gaat om relatief nieuwe complexen. Het complex in Bergen op Zoom stamt uit 2006 en omvat 65 appartementen en 63 parkeerplaatsen. Het complex in Etten-Leur (2001) bestaat uit 24 appartementen en het complex in Roosendaal (2000) uit 81 appartementen en een commerciële ruimte.

‘Wij willen met onze portefeuillestrategie beter aanhaken bij onze sociale doelgroep en de samenleving’, zegt bestuurder Ton Ringersma van Stichting Stadlander. ‘Van belang is daarbij dat wijken en kernen bijdragen aan een prettig woonklimaat. Om de leefbaarheid op peil te houden is voeling en contact met de wijk nodig. Omdat de complexen Van Leeuwenhoeklaan in Roosendaal en de Karnsberg in Etten-Leur daar de enige complexen van Stadlander zijn, kunnen we naar ons oordeel onvoldoende adequaat inspelen op veranderingen in de leefomgeving en meldingen van huurders.

‘De Parade in Bergen op Zoom is een complex in het luxe huursegment met een hoge gemiddelde huur die niet direct aansluit op onze sociale huurwoningen. Deze woningen bieden dan ook onvoldoende mogelijkheden voor huishoudens met lage middeninkomens of om scheefwoners te kunnen laten doorstromen naar het middeldure huursegment’, zegt Ringersma.

Fifro is de wereldwijde, overkoepelende vakbond voor profvoetballers. Namens zijn leden beheert Fifpro een deel van het vermogen. Deze gelden worden belegd in assets met een laag risicoprofiel.

Reageer op dit artikel