nieuws

Pand roemruchte Club Richter Amsterdam verkocht

Beleggingen

Pand roemruchte Club Richter Amsterdam verkocht
Reguliersdwarsstraat 36 in Amsterdam

Het Staat heeft het monumentale koetshuis aan Reguliersdwarsstraat 36 in Amsterdam gekocht, waar ooit de beroemde Club Richter was gevestigd.

Met 640 m2 over drie lagen is het een van de grotere nachthorecalocaties van Amsterdam. Het 18e-eeuwse pand is sinds 1999 verhuurd aan Soho. Verkoper is Lone Star, blijkt uit Kadastergegevens. Lone Star kocht het pand pas in september, blijkt uit de akte van levering van 1 september. Het pand was onderdeel van Project Solit, de grote vastgoedportefeuille die Lone Star via het vehikel LSREF5 voor ruim 208 miljoen euro overnam van Dela Vastgoed.

Uit de akte van levering blijkt dat Lone Star voor het commerciële vastgoed 193,32 miljoen euro heeft betaald en 14,94 miljoen euro voor de woningen. De Amerikaanse private equity-investeerder werd daarmee eigenaar van 73 solitaire winkels, vier winkelcentra, ruim 15.000 m2 kantoorruimte, twee parkeergarages en negentig woningen.

Het Staat krijgt het pand in november geleverd van Lone Star. De koopsom willen partijen niet bekendmaken. Van de drie iconische Amsterdamse clubs uit eind jaren 80 is Club Richter nog de enige overgebleven authentieke locatie. In 1999 brandde de RoXY af en in 2005 werd het oorspronkelijke pand van de iT vervangen voor nieuwbouw.

In Club Richter (volledige naam ’36 op de Schaal van Richter’) kwam beroemd en berucht Nederland tot diep in de nacht samen, exposeerde Herman Brood zijn eerste kunst, waren de Rolling Stones en Michael Jackson ooit te gast en werd live vanuit de club Nederlands eerste late night show RUR uitgezonden.

Reageer op dit artikel