nieuws

Omzet detailhandel stijgt 5,8 procent

Beleggingen

Omzet detailhandel stijgt 5,8 procent

De detailhandel heeft in september 5,8 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het verkoopvolume, de voor prijsverandering gecorrigeerde omzet, was 4,4 procent hoger. De omzet van zowel de foodsector als de non-foodsector groeide. Daarnaast is er online meer dan 23 procent omgezet.

De omzet van winkels in non-food groeide in september met ruim 7 procent, het volume was bijna 8 procent hoger dan een jaar eerder. Het is de negende maand op rij waarin zowel de omzet als het volume van de non-foodsector groeide, aldus het statistiekbureau.

Winkels in schoenen en lederwaren behaalden de hoogste omzetstijging. Dit is veroorzaakt door het weer. ‘Vorig jaar was september warm en droog, dit jaar was september koel en nat. Hierdoor hebben consumenten in 2017 aankopen van kleding en schoenen in september gedaan, terwijl ze een jaar eerder in september deze aankopen door het goede weer (deels) voor zich uit hebben geschoven.’

Reageer op dit artikel