nieuws

Millten koopt St. Jobsweg 30 te Rotterdam

Beleggingen

Het kantoorgebouw aan St. Jobsweg 30 in Rotterdam is gekocht door ontwikkelaar en belegger Millten Rotterdam.

Millten koopt St. Jobsweg 30 te Rotterdam
St Jobsweg 30 Rotterdam voorgevel

Millten betaalde 2.650.020 euro (Kadaster). Het oorspronkelijke kantoor en pakhuis aan de St. Jobsweg omvat 3.450 m2 en geldt als het oudste herbestemde monument in het Lloydkwartier. Het gebouw is in 1950 opgeleverd naar het ontwerp van Ph. Kanters. De architectuur weerspiegelt de overgang van traditionele architectuur en het modernisme van de jaren ‘20.

Het pand is in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw met voornamelijk creatieve bedrijven. Millten Rotterdam zal zijn kantoor in het gebouw onderbrengen, waarna het project in fasen zal worden herontwikkeld en verhuurd.

Millten is opgericht door Foppe Eshuis en Lennart Rottier en is sinds 2012 actief en heeft een portefeuille opgebouwd van een vijftien  binnenstedelijke projecten met een omvang van 40.000 m2. In oktober 2017 opende Millten een tweede vestiging in Rotterdam met als partner en directeur Jacco Gersen.

Enkele projecten van Millten zijn onder andere het voormalig Prinsengrachtziekenhuis in Amsterdam, het hoofdkantoor van Vice Benelux, de Timmerwerkplaats (Viacom/MTV) en de Smederij (onder andere Greenpeace).

Verkoper was de gemeente Rotterdam, die tijdens deze transactie werd geadviseerd door Molenaar Bedrijfshuisvesting en Schaap Advocaten en Notarissen. Amstelius tradt op als technisch adviseur voor de koper.

Foto's

Reageer op dit artikel