nieuws

Nederland bij e-commercekoplopers Europa

Beleggingen

Nederland zal de komende jaren tot de snelst groeiende markten op het gebied van e-commerce in Europa behoren, verwacht betalingsmaatschappij Worldpay.

Nederland bij e-commercekoplopers Europa
Distributiecentrum Delin in Roosendaal

Het concern voorspelt in een rapport voor de Nederlandse e-commercemarkt een gemiddelde groei per jaar van 14 procent. In 2021 zal deze goed zijn voor 36 miljard euro. Volgens Worldpay wordt de opkomst vooral gestuwd door nieuwe betaalmethoden. Consumenten zoeken daarbij vooral naar smartphonevriendelijke betaalmethodes.

Nederland blinkt nu vooral nog uit in bankoverschrijvingen. Circa 60 procent van de transacties bestaat uit betalingen via iDeal. Worldpay verwacht op termijn dat andere betaalmethoden zoals e-facturen en e-wallets gebruikt zullen worden. De populariteit van zogeheten debetkaarten en prepaidkaarten verdubbelt naar verwachting ook in de komende vijf jaar.

Ook in Italië zal e-commercemarkt een vlucht nemen, verwacht Worldpay.

Reageer op dit artikel