nieuws

Nakheel zet woningportefeuille van 1,5 miljard euro te koop

Beleggingen

Nakheel zet woningportefeuille van 1,5 miljard euro te koop

Staatsbedrijf Nakheel uit woestijnmetropool Dubai zet voor 1,5 miljard euro aan vastgoed te koop. Het gaat om woningen en bouwgrond voor gemengde ontwikkelingen.

‘We hopen hiermee vooral onze beleggersbasis in continentaal Europa verder te kunnen verbreden’, zegt bestuursvoorzitter Ali Rashid Lootah van projectontwikkelaar Nakheel, een staatsbedrijf. ‘Investeren in onze core vastgoedprojecten levert zo’n 6 procent aanvangsrendement op. Dat is een prachtig rendement voor topkwaliteit vastgoed in een veilig en stabiel land met excellente voorzieningen,’ voegt hij er wervend aan toe.

Volgens de Arabier heeft zijn onderneming al voor 28 miljard euro aan vastgoed verkocht aan investeerders uit de hele wereld, in het bijzonder aan beleggers uit Rusland, China, het Verenigd Koninkrijk, India, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië. Beleggers uit Duitsland, Oostenrijke en Nederland zijn er nog niet zoveel.

Dat het het hele Midden-Oosten onstabiel zou zijn, is volgens de topman een groot misverstand. ‘Als de Verenigde Arabische Emiraten, waartoe Dubai behoort, risicovol zouden zijn, waarom verstrekken dan alle grote Europese financiële instituten leningen aan onze regio?’ vraagt hij retorisch aan Vastgoedmarkt. Het staatsbedrijf heeft een totale projectenpijplijn van 11,5 miljard euro, waaronder 24.000 woningen, een reeks hotels en maar liefst 1,2 miljoen m2 winkelruimte.

Nakheel, bekend als ontwikkelaar van spraakmakende projecten als  Palm Jumeirah, The World en Deira Islands, kondigde dit najaar aan dat  voor 1,5 miljard euro aan vastgoed in de verkoop gaat. Te koop zijn kant en klare appartementen, grondgebonden woningen en villa’s, residentieel vastgoed in nog op te leveren projecten en bouwgrond, bestemd voor zowel particuliere als institutionele beleggers.

Het betreft onder andere 508 appartementen in de 52-verdiepingen tellende Palm Tower op Palm Jumeirah, die in 2019 wordt opgeleverd; 170 appartementen in Azure Residences;  grond gebonden woningen op Jumeirah Islands alsmede woningproject Al Furjan, vlakbij de locatie waar de wereldtentoonstelling Expo 2020 is gepland.

Lees meer over de vastgoedontwikkelingen in Dubai en Nakheel in het novembernummer van Vastgoedmarkt dat vrijdag 17 november verschijnt. 

 

Reageer op dit artikel