nieuws

Montea tekent intentieovereenkomst voor 48 hectare in Tiel

Beleggingen

Montea tekent intentieovereenkomst voor 48 hectare in Tiel
Montea koopt 48 ha in Tiel

De Belgische vastgoedbelegger Montea heeft in Tiel een terrein van 48 hectare gekocht voor de ontwikkeling van logistieke objecten en hallen voor productiebedrijven.

Met zijn centrale ligging is het terrein uitermate geschikt voor de organisatie van nationale distributie. Het terrein is zeer goed bereikbaar vanaf de A15 en ligt aan het Amsterdam Rijnkanaal en De Waal en beschikt over eigen kadefaciliteiten. De bestemming is ruim gedefinieerd en biedt Montea mogelijkheid een ambitieus masterplan voor de omgeving te ontwikkelen.

Het terrein bestaat uit 3 delen:

  • 9 ha is voor een vaste periode van 12,5 jaar verhuurd aan Struyk Verwo.
  • 25,5 ha zal na de transactie worden wederingehuurd door de verkoper voor een periode van 5 jaar. Op afroep zal De Kellen BV het terrein bouwrijp aan Montea aanleveren.
  • 13,5 ha zal onmiddellijk bouwrijp aangeleverd worden door de verkoper. Dit gedeelte is dan ook onmiddellijk beschikbaar voor een ontwikkeling op maat.

Montea is al in gesprek met enkele kandidaten voor een eerste ontwikkeling op maat op de eerste zone van 13ha.

Partijen verwachten deze transactie –  na due dilligence – in het derde kwartaal van 2018 af te ronden. Montea plant op het terrein 250.000 m2  aan logistieke, distributie en productie-activiteiten te ontwikkelen. De totale doorlooptijd van het project wordt geschat op 4 tot 6 jaar.

Directeur Hylcke Okkinga van Montea Nederland beoordeelt het terrein als perfect voor productie- en logistieke bedrijven. ‘De ligging midden in Nederland, de bereikbaarheid en de ruim opgezette kavelverdeling en bestemming maakt dit een unieke site.’

Foto's

Reageer op dit artikel