nieuws

‘Markthal heeft over 30 jaar andere functie’

Beleggingen

‘Markthal heeft over 30 jaar andere functie’
Markthal Rotterdam

De Markthal in Rotterdam wordt over 30 jaar op een een heel andere manier gebruikt. Dat betoogt Jos Sentel, eigenaar Third Place Real Estate Concepts.

Sentel is een van de drie experts aan wie Vastgoedmarkt vroeg om lessen te trekken uit de problemen rond de toeristische trekpleister in Rotterdam. Hij adviseerde onder meer institutionele beleggers, vermogensbeheerders en grote projectontwikkelaars.

‘Het gebruik van de Markthal zal meebewegen met de tijd zoals dat met de Amsterdamse grachtenpanden is gebeurd’, zegt Sentel.  ‘Een extra laag kan er zo in. Misschien zit er tegen die tijd wel een museum in of is het een warenhuis geworden. Bij alles wat erover gezegd wordt, moet je bedenken dat de Markthal nog in zijn kleutertijd zit. Dit soort betekenisvolle gebouwen op betekenisvolle plekken heeft tijd nodig om zich te zetten. Het zal tientallen jaren duren en er zullen nog pieken en dalen komen. Het hoort er allemaal bij.’

Lees hier het hele artikel.

Reageer op dit artikel