nieuws

Kroonenberg ontwikkelt wooncomplex in Amsterdam

Beleggingen

Kroonenberg ontwikkelt wooncomplex in Amsterdam
Woontoren Buitenveldertselaan

Kroonenberg Groep gaat een wooncomplex ontwikkelen aan de Buitenveldertselaan in Amsterdam. De planovereenkomst met de Gemeente Amsterdam is getekend.

Projectontwikkelaar Neoo is voor deze ontwikkeling de gedelegeerd ontwikkelaar. De woontoren op de hoek Buitenveldertselaan/Van Neijenrodeweg krijgt een permanent bemande lobby.

Voor de ontwikkeling is Kroonenberg Groep een samenwerking aangegaan met architectenbureau Studio Gang Architects uit Chicago van oprichtster Jeanne Gang. Voor het ontwerp aan de Buitenveldertselaan werd goed gekeken naar de omgeving. Enerzijds de Zuidas met haar ruime variatie aan woontorens en aan de andere kant de laagbouw, het groen en de vrije ruimte van Buitenveldert.

De ontwikkeling voorziet in circa 250 woningen, waarvan 40 procent middeldure huur en 60 procent huurappartementen in de vrije sector. De woningen hebben een oppervlakte van 45 m2 tot 130 m2. De woningen worden verdeeld over twee gebouwen. Piet Boon zal net als bij het project Huys in New York de plattegronden en het interieur van de woningen verzorgen. Tussen de gebouwen komt een plaza naar ontwerp van tuinarchitect Piet Oudolf, die onder meer ook de Highline in New York heeft ontworpen. Op de begane grond komt 500 m2 aan commerciële functies.

Onder de gebouwen komt een tweelaags parkeergarage voor 130 parkeerplaatsen. Tevens komt er een grote fietsenstalling, met plaats voor meer dan 700 fietsen.

Volgens planning zal de bouw starten in zomer 2018. De verwachtte bouwtijd is circa 2,5 jaar. In deze ontwikkeling werkt Kroonenberg Groep samen met Studio Gang Architects, architectenbureau Rijnboutt,  interieurarchitect Piet Boon, Deltavormgroep en Piet Oudolf en ontwikkelaar Neoo.

Reageer op dit artikel