nieuws

Kadans koopt Nijmeegs icoon voor 34 miljoen

Beleggingen

Kadans koopt Nijmeegs icoon voor 34 miljoen

Kadans Science Partner heeft het iconische kantoorgebouw 52Nijmegen aan het Jonkerbosplein 52 in Nijmegen gekocht voor 34,35 miljoen euro (Kadaster).

Verkopende partij is Cromwell Property Group waar het kantoorgebouw onderdeel uitmaakte van de Hummingbird portefeuille. Op 21 mei 2010 werd het verworven voor 41,56 miljoen euro (Kadaster).

Het pand ligt pal naast Novio Tech Campus, waar Kadans reeds twee bedrijfsverzamelgebouwen voor de kennisintensieve sector in bezit heeft.  Met een hoogte van 18 verdiepingen is 52 een echt herkenningspunt voor Nijmegen en de omgeving. Dankzij de bijzondere knik in de gevel vormt het een uitnodigend gebaar naar bezoekers en gebruikers. De toren biedt ruim 25.000 m2 aan kantoren, laboratoria, een restaurant, bar en vergaderfaciliteiten. 52 staat op een oplopend maaiveld, met daaronder 587 parkeerplaatsen voor huurders en bezoekers.

52 huisvest op dit moment negen bedrijven, die actief zijn in onder andere de semiconductor-, high tech en consultancy sector. Met de aankoop van 52 wordt het aanbod van Kadans op Novio Tech Campus verbreed en vergroot.

Kadans concentreert zich sinds 2010 op de kennisintensieve sector, waar een groeiende behoefte bestaat aan passende vastgoedoplossingen op het snijvlak van science en business. In juli 2017 sloot Kadans een joint venture met Oaktree Capital Management. Met de specifieke ervaring, het grote netwerk en de financiële slagkracht van Oaktree verwacht Kadans de portefeuille de komende jaren fors te laten groeien. Met posities in Wageningen, Nijmegen, Utrecht, Breda en Den Bosch heeft Kadans een  track record opgebouwd, die haar strategie onderschrijft.

CMS en Colliers International begeleidden Kadans tijdens het onderzoeks- en verwervingstraject. Cromwell Property Group werd begeleid door Loyens & Loeff.

 

Reageer op dit artikel